Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Real Sranang promoveert naar derde klasse na overwinning in kampioensduel met Vlug en Vaardig

5 juni 2022 13:45

Jordi Smit

Real Sranang pakte zaterdagmiddag het kampioenschap in de vierde klasse. Tegen directe concurrent Vlug en Vaardig won de ploeg van Menno Willems overtuigend met 3-1.

Vlug en Vaardig verloor een week geleden dure punten tegen AFC IJburg. Op het eigen sportcomplex speelde het met 1-1 gelijk, waardoor de vereniging moest winnen van Real Sranang om kampioen te worden. De laatste club, die voorafgaand aan het duel op een punt voorsprong bovenaan stond, had aan een gelijkspel voldoende om de eerste plaats te behouden.

Waar Vlug en Vaardig in de openingsfase van het duel veel druk op de tegenstander probeerde te zetten, was het Real Sranang met de eerste schietkansen. Jevinel Babel en Trevor Uiterloo verzuimden echter om van afstand raak te schieten, waardoor er geen vroege openingstreffer viel. Nadat Any van der Raad net tekort kwam om Vlug en Vaardig op voorsprong te zetten, kreeg Real Sranang een levensgrote kans. Een voorzet van Babel bereikte Sincere Coutinho, maar hij kreeg de bal niet tussen de touwen aan.

Vijf minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Ryan van der Raad verwerkte een voorzet van Babel in eerste instantie nog goed, maar kon niet voorkomen dat Gilermo Pengel de bal uit de rebound alsnog binnenschoot: 1-0. Vlug en Vaardig ging na de treffer naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste kans was er binnen de kortste keren aan de andere kant. Coutinho reageerde uitstekend op een doorgeschoten bal, maar schoot recht op de keeper af.

De mogelijkheden van Vlug en Vaardig kwamen voornamelijk voort uit vrije trappen en hoekschoppen, maar verder dan een kopbal die hoog over ging kwamen de bezoekers niet. Met ondersteuning van de opzwepende thuissupporters maakten Real Sranang steeds dankbaar gebruik van de ruimte die de opponent hen bood. Ook Real Sranang wist voor rust echter geen doelpunt meer te maken, waardoor de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust inging.

In de tweede helft begon de wedstrijd op en naast het veld pas echt te ontvlammen. Vanwege enkele harde overtredingen moest de scheidsrechter meermaals naar zijn borstzak grijpen, terwijl de trainers aan de kant eveneens van zichzelf lieten horen. Ondertussen probeerde Vlug en Vaardig de gelijkmaker te forceren. Een geblokt schot van Oussama Touiouar bereikte echter niet het doel.

De tijd begon steeds meer te dringen voor Vlug en Vaardig, waardoor de ploeg achterin risico begon te nemen. Het bleek effect te hebben, want een kwartier voor tijd kreeg de club een strafschop na een handsbal. Van der Raad benutte zijn kans overtuigend: 1-1. Invaller Dimitrie Moitie kreeg kort daarna de mogelijkheid om zijn ploeg naar een nieuwe voorsprong te koppen, maar hij miste een immense kans. Nadat Martin van der Meer op een haar na net niet de 1-2 maakte, was het uit de counter voor Real Sranang raak. Babel schoot met een leeg doel eerst nog tegen de paal aan, maar daarna was het Moitie met het beslissende doelpunt. Hij was in de blessuretijd ook nog goed voor de 3-1.

Willems reageerde na afloop trots op het kampioenschap. “We hadden de afgelopen weken een goed gevoel en gingen dan ook met vertrouwen richting deze wedstrijd”, liet de oefenmeester weten. “Met alle support langs de kant is het ons gelukt om een goede wedstrijd neer te zetten en te winnen. Dit is een geweldige prestatie.”

Bij Edwin van der Raad zat de teleurstelling er logischerwijs in. “Ik vond ons de tweede helft het betere van het spel hebben”, vertelde hij. “Dan is het zonde dat je jezelf vlak na de 1-1 niet beloont. Met al het risico dat we in ons spel legden, wisten we dat het ook mis kon gaan. We moeten nu onze rug rechten en richting de nacompetitie kijken.”